Overslaan en naar de inhoud gaan

Monuversity ontvangt VTI Izegem in de schrijnwerkerij.

05 maart 2024

Bij Group Monument besteden we veel aandacht aan het opleiden van vakmannen in restauratie en renovatie. Hiervoor hebben we recent onze eigen Monuversity opgericht. Zo bieden we leermogelijkheden aan zowel eigen medewerkers als studenten en toekomstige medewerkers om kennis op te doen over onze ambachten.

Op dinsdag 5 maart kregen de leerlingen van het 7de jaar Bijzondere schrijnwerkconstructies uit het VTI Izegem de kans om kennis op te doen in onze schrijnwerkerij. Een boeiende dag, waarbij de leerlingen de kans kregen om hun theoretische kennis om te zetten in praktische vaardigheden.

IMG 20240305 WA0007

We spraken af in het centrum van Doornik, aan de werf Carré Janson, waar de schrijnwerkerij onder andere alle ramen heeft gemaakt. Indrukwekkende houten constructies, zeker eens de moeite waard om te bezichtigen. Op die manier konden de leerlingen de ramen die door onze vakmannen gerestaureerd werden in het atelier op de werf bezichtigen.

Na de middag werden de leerlingen ontvangen in de schrijnwerkerij, door 2 oud-leerlingen van het VTI Izegem (Bart Vanderheeren en Simon Wastyn), waar zij de kans kregen om hands-on ervaring op te doen met nieuwe machines. Onze eigen gepassioneerde vakmannen begeleidden de leerlingen stap voor stap bij het maken van een traditionele pen- & gatverbinding (Bart en Simon) en ook het aftekenen, zagen & plaatsen van dakkepers op een bestaande dakconstructie (Bruno, Xavier & Sebastiaan).

Dit praktijkgerichte gedeelte bood niet alleen waardevolle hands-on ervaring, maar stimuleerde ook de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van de studenten.

IMG 20240604 WA0053

Het bezoek aan onze schrijnwerkerij was niet alleen educatief, maar ook inspirerend voor de toekomstige vakmensen. Het benadrukte het belang van praktijkgerichte opleidingen op de werkvloer en het delen van kennis tussen ervaren professionals en aankomende talenten.

We eindigden de dag met het gevoel van voldoening en motivatie, waarbij de leerlingen vol nieuwe inzichten en ervaringen terugkeerden naar het VTI Izegem, klaar om hun schrijnwerkvaardigheden verder te ontwikkelen.

Met bijzondere dank aan onze schrijnwerkers Bart, Simon, Bruno, Xavier & Sebastiaan voor de inspirerende begeleiding van de leerlingen.