Overslaan en naar de inhoud gaan

De leerlingen van het VTI Brugge helpen Monument Vandekerckhove met de restauratie van het Fort Napoleon

28 september 2023

Net als vorig jaar krijgen de leerlingen uit het 7de jaar restauratie bouw de kans om kennis te maken met het vak en het leven op de werkvloer. Het is een unieke kans voor beide partijen en misschien wel de start van een blijvende samenwerking in de toekomst. Op die manier willen we de laatstejaars klaarstomen voor een toekomst in de wereld van de bouw.

2023 VTI Brugge 5

Vorig jaar startte deze samenwerking met een renovatie van het Belfort in Brugge met de leerlingen uit het 7de jaar Restauratie bouw. Na het succesverhaal van toen, slaan we graag opnieuw de handen in elkaar maar nu in Fort Napoleon in Oostende.

Deze werf sluit volledig aan bij het adagio van Group Monument “Restoring the Glory”. De buitenmuren van de site worden gerestaureerd (metselwerk, voegwerk) en voorzien van een “softcapping”, een afdekking met droogtebestendige grassen. Verder worden er ook herstelwerken aan de dakbedekking uitgevoerd en verbeteringen aan de beveiliging en de toegankelijkheid.

2023 VTI Brugge

Door samen te werken hopen we de aantrekkingskracht van een opleiding in de bouw (VTI Brugge) en een toekomstige job in de bouw (Monument Vandekerckhove en andere bedrijven van Group Monument) terug aantrekkelijker te maken.